tirsdag 28. september 2010

Sandnes By

Vår idé er å utvikle Sandnes til en by med mer farge og grønt. Nå er Sandnes en grå og uorganisert by. Dette vil vi i første grad forandre ved å gjøre om den store parkeringsplassen ved ruten til en torgplass/park. Dette er en plass som er lett tilgjengelig for alle pga. det er sentralt og buss- og togstasjonen ligger rett på siden.
Oversikt over Parkeringsplassen ved ruten.

Vi vil legge plen over store områder av parkeringsplassen og bygge noen hauger og bakker for å skape variasjon i terrenget. Mot togstasjonen vil vi bygge en haug med plass og innredning til en scene som kan brukes til f.eks. konserter og andre arrangement.
Mot Jæren Tingrett vil vi dele område i to deler, hvor den ene delen er en lekeplass for de små/mindre og den andre delen skal være sitte plasser/benker med flere trær, hekk og blomster rundt. Her vil det også være spesiell fokus på belysning om kvelden. Små lamper som står på bakken rundt benkene. Vi legger også mye vekt på at det skal være lett tilgang på søppelbøtter.

I bygget med Narvesen vil vi ha en eller flere cafe med sitteplasser innenfor og utenfor. Vi vil også at taket skal dekke et større område utenfor, slik at en ikke blir bløte når det regner.

Vi tror at denne ideen kan kombineres med ideen utenfor kulturhuset og ved siloene og dermed bli et stort område til sammen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar